Private Internet Access İncelemesi

31 Eki

Private Internet Access İncelemesi

  Genel

Merhabalar. Bu yazımda en iyi ücretsiz 5 VPN programının incelemesini yapmıştım. Bu yazımda kendi kullandığım ve alanında en iyi olan ücretli VPN Private Internet Accessten bahsedeceğim. Private Internet Access kısaltması PIA programı bana göre ücretli VPN seçenekleri arasında en iyisi. Önce ki yazımda da belirttiğim üzere ücretsiz VPN programları sizleri asla korumaz. Kaliteli VPN arıyorsanız, bu yazımı okumaya devam edin.

Free VPN yani ücretsiz VPN olarak bilinen servislerin size yarardan çok zarar vereceğini söyledik. Yasaklanan sitelere giriş yapabilseniz dahi trafik kayıtlarınızın nereye, kimlere ulaştığını bilemezsiniz. Sizlere hiç bir şekilde sunucu seçme imkanı dahi vermeyen programlar sizi ne kadar koruyabilir ki?

Ben Private Internet Access kullanıcısıyım. Bi pazarlamacı ya da PIAnın bir elemanı değilim. Nasıl olayım lan? Kıçı kırık blogda yazı yazarak mı satış yapıcam?

Her neyse. VPN indir diyerek aratıp indirdiğiniz programların yanında bilgisayarınıza sülük gibi yapışan çerezler, değişik ve silinmeyen arama sayfaları, bitmeyen reklamlar istemiyorsanız kesenin ağzını biraz açacaksınız.

Öncelikle biraz İngilizceniz ve teknik bilginiz varsa resmi siteye giderek daha fazla bilgi alabilirsiniz. Özet olarak, PIA size 27 adet farklı ülke, tek hesapta 5 cihaz hakkı(misal android ya da iPhone, iPadde kullanım için) veriyor. Bunun yanında 7/24 site ve ticket üzerinden destek ve en önemli olan trafik kayıtlarınızı tutmaması. Çok çeşitli şifreleme yöntemlerini de siz belirleyebiliyorsunuz. Altta en güvenli olanını sizlere sunacağım. Yani, VPN arıyorsanız, VPN gibi VPN, Private Internet Access.

PIA clienti sizlere çok daha değişik alternatiflerde sunuyor. Örnek vermek gerekirse, VPN bağlantısı kapandığında internet bağlantınızı keserek istenmeden kesilen bağlantıda sizi güvende tutabiliyor. Bunun yanında DNS Leak denilen olayı engelleyebilmekte. DNS Leak kısaca kullandığınız güvenli bağlantıyı internet servis sağlayıcınızın izleyebilmesi. Karışık ve teknik bi olay. Ben anlamam. PIA engelliyor bunu. Koca buton koyulmuş engelle diye, boşa değildir heralde?

Yıllık $40 gibi bir ücreti olan PIAnın sizlere 5 cihazda kullanım hakkı verdiğini yazdım üstte. Şöyle ki, bilgisayarınızda kullanırken aynı anda 4 farklı cihazda da VPN bağlantısı yapabiliyorsunuz. Android için Google Play Storeda bulunan uygulamayı, iOS için ise resmi sitesinde bulunan adımları takip etmeniz yeterli. iOSa VPN kurulumu daha komplike bi şekilde olmuş.

Bu yazımda PIA hakkında son olarak şifreleme yöntemlerinden bahsedicem. Bundan sonra ki yazılarımda iOS için VPN hakkında bilgiler vereceğim. Bu yazı şimdilik sadece PIA incelemesi olarak kalsın.

Ufak bi araştırmayla şifreleme yöntemleri hakkında bilgiler alabilirsiniz. Client içinde seçebileceğiniz en güvenli seçenekler ise;

Data Encryption AES-256

Data Authentication SHA256

Handshake RSA-4096

Üstte ki değerler şifreleme açısından en güvenli olarak yapılan değerlerdir. Resmi sitesini incelerseniz aynı bilgiye ulaşabilirsiniz.

VPN hakkında ki yazılarım devam edecek. Görüşmek üzere.

Bir önceki yazımız olan İnternette Gizlilik ve Güvenlik başlıklı makalemizde internet güvenli mi ve internette gizli dolaşmak istiyorum hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir